BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Mehmet - Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Güzel ve güneşli bir ekim gününde heybelerimizi oyuncaklarla doldurup Enfeksiyon servisinin yolunu tuttuk. Orada bizi heyecanlı miniğimiz Mehmet karşıladı. 6 yaşında olan Mehmet hastanemizde Lösemi (Kan kanseri) tanısı ile tedavi görmekte. Bizimle vakit geçirmek için çok istekli olan miniğimizle güne Sünger Boblu boyama yaparak başladık. Bir yandan onu hiç izlemediğini söyleyen miniğimize Sünger Bob’u anlatırken bir yandan da resmimizi boyadık. Bu işte çok yetenekli olan miniğimiz, resmi hiç taşırmadan tamamlamayı başardı ve sonrasında puzzle yapmaya başladık. Puzzle yaparken bir yandan da sohbet ettik ve bu sırada miniğimizin en sevdiği çizgi filmin Gumball olduğunu, orada da en çok Darwin karakterini sevdiğini öğrendik. Minik dostumuz büyüyünce polis olmak istediğini çünkü polislerin çok hızlı olduğunu söyledi. Sonrasında en sevdiği hayvanın köpek, en sevdiği rengin ise mavi olduğunu söyleyen miniğimize mavi balondan bir köpek yaptık. Bizimle konuşmak için çok hevesli olan miniğimizle sohbetimiz uzun bir süre devam etti ve sohbet sırasında iki kardeşi olduğunu hatta bir tanesinin yeni doğduğunu söyledi. Son olarak futbolu çok sevdiğini, önceden bir arkadaşı sayesinde Galatasaraylı olduğunu ancak arkadaşı Fenerbahçeli olunca kendisinin de Fenerbahçeli olmaya karar verdiğini söyleyen miniğimizin yanından ayrılırken dileğini sorduk. Miniğimiz “Robota Dönüşen Kırmızı Araba” istediğini söyledi. Siz de miniğimizin bu dileğini gerçekleştirerek onun mutluluğuna ortak olmak ister misiniz ?

Mehmet'in dileği bize ulaştığında hemen ailesi ile iletişime geçtik. Miniğimizin taburcu olduğunu ancak yakın zamanda kontrole geleceklerini öğrendik ve o gün geldiğinde onu tekrar görecek olmanın mutluluğuyla hastanemizin yolunu tuttuk. Mehmet bahçede bizi bekliyordu. Bizi ve hediyesini gören sevimli miniğimiz sevinçle hediyesini açtı. Mutluluğunu saklayamayan Mehmet bizlere çok teşekkür etti. Biz de onun sevincine ve bizim heyecanımıza ortak olan gönüllümüze çok teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: