BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Sümeyye - Gaziantep Tıp Fakültesi

Gaziantep Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Pembe bir dünya nasıl olurdu? Pamuk şekerden hayaller, kahkahalar, oyunlardan bir hayat nasıl olurdu? Belki de düz bir mantıkla hareket ettiğimiz, dünyayı kendi renklerinde gördüğümüz zamanları unutmak için çocuklarla daha çok vakit geçirmeliyiz. Onlar bize bambaşka bir dünyanın kapılarını açarlar. Bu dünya yalnızca saflık ve mutluluktan oluşur. Bu dünyada hüzün yoktur, yalnızca kahkahalar vardır. Bizim de bu dünyaya girişimiz haziran ayının bu sıcak günlerinde Genel Pediatri servisinde yatan 4 yaşındaki Sümeyye ile tanışmamız ile gerçekleşti. Sümeyye hastanemizde Ülseratif Kolit (Kalın bağırsakta ülser ve iltihapla karakterize hastalık) tanısıyla tedavi görüyor. Sümeyye'nin kendini çok ama çok seven bir benliği ve pembe bir dünyası var. Oynadığımız oyunlarla, ettiğimiz sohbetlerle bizi kendi dünyasına dahil etti. Bu dünyadaki serüvenimize miniğimizin Buz Tuzağı oyununu seçmesiyle başladık. Birlikte buzları kırarken kuralları unuttuk ve oyundan keyif almaya odaklandık. Daha sonra Jenga oyununu merak etti ve birlikte güzel bir kule inşa ettik. Sonrasında miniğimiz, yaratıcılığı ile bu oyunu da değiştirdi ve taşları domino gibi dizerek oyunumuza eğlence kattı. Düşünceli miniğimiz bizler için de taşlar dizdi ve oyunda bizim de eğlenmemizi istediğini belirtti. Son olarak boyama yapmaya karar verdik ve miniğimizin en sevdiği rengin de pembe olduğunu öğrendik. Boyamamızı sadece pembe boya ile yaparken annesinin en sevdiği rengin sarı olduğunu ve annesini de dünyamıza dahil etmek için sarı boyayı da kullanmak istediğini söyledi. Böylelikle sarı ve pembeden oluşan güzel bir dünyamız oldu. Prenses resmini boyarken kendisinin de bir prenses olduğunu söylemeden edemedik. Güzel prensesimiz çok mutlu oldu. Daha sonra hepimizi tek tek çizdi. Hepimiz pembe olduk ve bu bizi tamamen çocukluğumuza döndürdü. Sümeyye bize toka çantasını da gösterdi ve hepimize birer lastik toka hediye etti. Ve hediyelerini verirken en sevdiğimiz rengi vermeye özen gösterdi. Prensesimiz bize doktor olmak istediğini söyledi. Harika bir doktor olacağını tahmin ediyorduk çünkü paylaşımcı, sevecen ve minicik kalbine dünyalar sığdıran bir prenses mükemmel işler başarabilir. Güzel prensesimizle ziyaretimizin sonuna gelirken ona bizden bir dileği olup olmadığını sorduk ve miniğimiz "Barbie Güzellik Çantası" istediğini söyledi. Siz de prensesimizin dileğini karşılayıp pembe dünyamıza adım atmak ister misiniz?

Minik prensesimiz Sümeyye'nin hediyesinin bize ulaştığı haberiyle bu güzel güne başladık. Minik arkadaşımız hastanede olduğu için hemen onun yanına gitmeye karar verdik. Gittiğimizde mutlu olması bizim için her şeyden daha değerliydi. Hediyesini verdiğimizde yaşadığı sevinç bambaşkaydı. Mutlulukla bize bakan gözler bizi o kadar mutlu etti ki kelimeler ile anlatamayız. Çantasını açıp her şeye tek tek bakması ve gülmesi bizi çok ama çok mutlu etti. Sonrasında aynayı bize doğrultarak bize ne kadar tatlı olduğumuzu söylemesi kalbimizde taşıyacağımız çok tatlı bir anı oldu. Prensesimizin dileğini karşılayıp onu bu denli mutlu eden gönüllümüze çok teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: