BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Meryem - Gaziantep Tıp Fakültesi

Gaziantep Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Sonbahara veda etmeye hazırlandığımız kışın gelişini haber veren soğuk bir günde çocukluğumuzdan kalma bir alışkanlık olan soba yanında ısınma hissi gibi bir sıcaklığı bulabilmek için Genel Pediatri servisimizin yolunu tuttuk. Servisimizde bizi Meryem karşıladı. Meryem 15 yaşında Kronik Böbrek Yetersizliği tanısıyla hastanemizde kalmaktaydı. Meryem'i görür görmez içimiz ısındı. Karlı ve yorucu günde okuldan çıkıp eve gidince hemen sobanın yanında ısınmak kadar rahat, güvenli ve samimi hissettirdi. Meryem'le tanışmak çocukluğumuzun en güzel ve en samimi anıları gibiydi. Meryem'le oyunlar oynamak küçüklüğümüzde oynadığımız evcilik oyunlarının o uçsuz bucaksız hayaller aleminde yeni dünyalar kurup her birinde farklı hayatları yaşayıp farklı duyguları tatmak gibiydi. Meryemle tanışmak dünyanın en güzel sesinden en güzel şarkısını dinlemekti, en güzel şarkısını söylemekti, en güzel manzarasını izleyip, en güzel yemeğini yemek gibiydi. Sanki zaman makinesine binip geçmişe yani çocukluk anılarımıza gidip diyar diyar dolaşıyorduk. Sohbetimiz uzadıkça da şimdiki andan gelecek zamana gitmiş gibi olduk. Büyüyünce hemşire olmak isteyen miniğimizi adeta geleceğe giderek ziyaret ettik. O güleç yüzü ve ışıl ışıl parlayan gözleriyle hastaneye güneş gibi doğan Meryem hemşireydi ve sonra zaman makinemiz şimdiki zamana geri döndü. Biraz da anı yaşayıp götürdüğümüz oyunlarla eğlendik. Kelime Oyunuyla elimizdeki harflerden yeni kelimeler yaparak onlara kuyruk taktık ve gökyüzünün o uçsuz bucaksız maviliğinde uçurtma diye uçurduk. Uno kartlarının renkleriyle gökkuşağını boyadık. Meryem'in Galatasaray'a olan sevgisi ve futbola olan ilgisiyle alakalı eğlenceli sohbetimizden sonra ziyaretimizin sonuna geldik. Meryem'e dileğini sorduğumuzda bizden "Jenga" istediğini söyledi. Arkadaşımızın bu dileğini gerçekleştirerek gözlerindeki parıltıya ortak olmak ister misiniz?

Aralık ayının soğuk geçen günlerine rağmen Meryem'in dileğinin geldiğini duyunca içimiz sıcacık oldu. Hemen annesiyle iletişime geçerek Meryem'e dileğini ulaştırdık. Dileğine kavuşan miniğimizin gözleri güneş gibi parlıyordu. Miniğimiz Jenga'dan her bir taş çektiğinde bizleri, iyi yürekli gönüllümüzü ve güzel anılarla kalbimizde yer edinen ziyaretimizi hatırlayacağını belirtti. Hediyesini çok beğendiğini ve bir an önce dileğiyle oynamak istediğini belirten miniğimizin bu mutluluğuna vesile olan gönüllümüze teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: