BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

İkranur Mira - Trakya Tıp Fakültesi

Trakya Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

19 Mayıs yaklaşırken içimizdeki bayram sevinciyle Genel Pediatri servisinin yolunu tuttuk. Serviste 10 yaşında güzeller güzeli İkranur ile tanıştık. İkranur hastanemizde HSP Nefrit (Bir çeşit böbrek iltihabı) tanısıyla tedavi görmekte. İkranur'la koyu bir sohbete daldık ve büyüyünce doktor, hakim, savcı, kimyager olmak istediğini öğrendik. Ona oyunlarımızı gösterdik ve oyun yolculuğumuza Uykucu Kraliçeler ile başladık. İkranur daha ilk elden kraliçeleri uyandırmaya başladı. Miniğimizin uyandırdığı kraliçelere teker teker günaydın demeyi de ihmal etmemesi bizi gülümsetti. Hepimiz eşit puanlarla ilk turu bitirdik. İkinci turda ise açık ara farkla İkranur kazandı. Daha sonra Buz Dağı oyununa geçtik. Oyun oynarken bir yandan da sohbete devam ediyorduk. Çitaları çok seven cesur miniğimiz, büyüyünce Afrika'ya gidip ordaki çöl hayvanlarını görmek istiyormuş. İkranur'un aynı zamanda Fesligül adında bir balığı da varmış. Bu yaratıcı ismin nereden geldiğini merak ettik ve bize hikayesini anlattı. Eskiden teyzesinin fesleğenlerine, fesleğen kelimesini unuttuğu için fesligül diyormuş. Balığının ismi de böylece Fesligül olmuş. Biz sohbet ederken nasıl olduğunu anlamadan İkranur bu oyunu üç kez kazanmıştı. Daha sonra Ben Kimim oyununa geçtik. Bu sefer oyunun nasıl oynanacağını miniğimiz bize öğretti ve acemiliğimizden olsa gerek bize karşı tek başına oynamak istedi. İki kişi olmamıza rağmen 5-2 gibi büyük bir farkla yenildik. Ziyaretimizin sonuna gelirken miniğimize bizden bir dileği olup olmadığını sorduk. İkranur okullararası Mangala turnuvalarında çok iyi dereceler alıyor, öğretmenlerini bile yeniyormuş. Mangala oyunuyla katılmasa Q-Bitz oyunuyla turnuvalara katılacak olan prensesimiz bizden "Renkli Sihirli Küpler Q-Bitz" istediğini söyledi. Umarız dileği en kısa zamanda gerçekleşir ve turnuvaların vazgeçilmez galibi olur. Biz İkranur'u tanıdığımız için çok mutlu olduk ve onunla oynamaktan çok zevk aldık. Siz de İkranur'un dileğini gerçekleştirip mutluluğuna ortak olmak ister misiniz?

Güneşi adeta yanı başımızda hissettiğimiz günlerde İkranur'un hediyesinin bize ulaştığı haberini alınca sevincimizi prensesimizle de paylaşmak için hemen onu aradık. Yakın bir zamanda hastanemize geleceklerini öğrenince sabırsızlıkla beklemeye başladık. Önünde sonunda o gün geldi ve biz koşar adımlarla İkranur'un ziyaretine gittik. Hediyesini çok beğendi ve arkadaşlarıyla oynamak için sabırsızlandığını söyledi. İkranur'un dileğini gerçekleştirerek mutluluğuna vesile olan gönüllümüze çok teşekkür ederiz. 

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: